Златковски: Ивайло Петев е един селянин

Публикувано на: 10.08.2011 12:39

Автор: Проспорт.бг

©temasport.com
Бившият футболист на Лудогорец Зоран Златковски нападна чрез БЛИЦ треньора на новака в "А" група Ивайло Петев. Македонецът с български паспорт разкри за странните неща, случващи се в клуба от Разград. У нас 24-годишният Златковски е играл още в Пирин, Локо (Пд), Славия и Вихрен.

- Здравей, Зоран, къде те откриваме?
- Вече играя в Иран. Подписах за 2 години с Малаван, в неделя дебютирах. Влязох в края срещу Рах Ахан, завършихме 0:0. Мачът се игра пред 15 000 души. Преди дни пък гостувахме на Персполис пред 50 хиляди. Тогава обаче не играх.

- Съжаляваш ли, че се раздели с Лудогорец, сега можеше да играеш в "А" група?
- Изобщо не съжалявам. По-добре е, че се махнах от този отбор.

- Обиден ли си на някого в Разград?
- Да, на Ивайло Петев съм обиден. След второто равенство срещу Доростол той обвиняваше всичко живо, само и само да се спаси на поста. Както се казва: Даваше гъза на жена си, само той да си спаси кожата! Влизаше в съблекалнята в следващите 2-3 мача и никой не го поглеждаше в очите. Усети се и започна да пита какво става. Никой не му говореше. Два дни преди мача със Спартак (Пловдив) в Разград Петев ме извика при него в съблекалнята на треньорите и започна да ми обяснява, че съм част от ядрото на отбора. И почна да ме пита какво става и кой довори срещу него. Казах му да не ме замесва в неговите интриги, и че не е улучил човека, който да му снася нещата от съблекалнята. Каза ми да си помисля добре, защото по този начин все едно съм срещу него. Казах му, че нямам нищо против него, но просто не съм интригант. Нервира се и каза, че друг можел да му докладва, щом аз не съм навит. Тогава разбрах, че Петев си случи със селски номера. После изобщо не сме си говорили. След последния мач, бихме Брестник с 1:0, казах на ръководството на Лудогорец, че ако той остане треньор, аз няма да започна подготовка с отбора. Така и стана. Казаха ми, че ще му дадат шанс да води тима и да се докаже. Всички са заблудени. Все едно да чакаш от умрял писмо. Вижте, че сега не пуска да играят Димо Атанасов, Мирослав Антонов и Мирослав Иванов. Те не са по-лоши от новите футболисти, но просто не му играят по свирката и заради това си патят. Искал е да му снасят информация за случващото се в съблекалнята, а те са направили същото като мен и са му отказали.

- След като отказа на Петев да му снасяш информация от съблекалнята, заплаши ли те по някакъв начин?
- Няма как да ме заплаши, никакъв не е. Лошото е, че за второто равенство в Силистра срещу Доростол (0:0) обяви, че няма вина за издънката. Хвърли я върху мен, Димо Атанасов, Мартин Дечев, Атанас Дреновички, Радослав Анев и Мирослав Антонов. В съблекалнята си е*a майката. Изреди ни имената пред всички и каза, че не сме се били раздали на 100%, стана страшно. Как така той все не е виновен. А, и да знаете, че води тренировките, четейки ги от листче. Преди всяко заниманието Георги Дерменджиев му записва какво да прави. На полувремето в Силистра Петев влезе в съблекалнята и не знаеше какво да ни говори. Всички очаквахме да даде указания, а той каза следното: "Айде малко да живнем. Тия са ку*венски отбор. Да ги е*а и умрелите мишоци! Кажете си нещо и излизайте. Трябва да бием, Кирил е на стадиона". Излезе от съблекалнята и ние 10 минути стоим и се гледаме.

- Явно колективът в Лудогорец не е чак толкова добър?
- Той изчезна още през април. Повечето от футболистите не го гледахме в очите като влезеше преди тренировка. Той се усети и един ден като се появи и вика: "Какво има? Защо не ме гледате?". И започна с неговото селско възпитание. Заплашваше ни и каза, че Кирил Домусчиев му вярва и че той коли и беси. Всички щял да ни изгони, постоянно заплашва. Ако трябвало нов отбор щял да направи, ще ни махне всички, но той ще остане. След този скандал в никой от нас нямаше настроение за игра, дори и за тренировки. То и резултатите бяха наяве. Записахме 4 равни и 1 загуба след въпросния разговор.

- Как си обясняваш поведението на Петев?
- Нямам обяснение, не е нормално, постъпва като селянин. Навсякъде обяснява, че колективът в Лудогорец е добър и всички са сплотени, но всъщност не е така. Половината играчи не си говорят един с друг. Бразилците Шоко и Марселиньо са скарани. Петев влиза в съблекалнята и започва да обяснява, че бил дошъл в този умрял град, защото искал да постигне нещо. Казваше: "Иначе питайте ме кога ще стъпя тук. Тези умреляци, диваци, тук са забравени от Господ селяни. Кой може да ги понася, нека си псуват!". И като свърши мача отива при тях и започва да им се мазни. Пред тях казва, че Лудогорец има уникална публика.

- Само на Петев ли си обиден или и на ръководството?
- Не, хората от ръководството са на топ ниво. С тях нямах никакви проблеми, всичко е много точно, не ми дължат пари. От финансова гледна точка нещата в Лудогорец са перфектни за България. Тук в Иран обаче съм много по-добре. Представете си за какво става дума.

- Какво ще пожелаеш на Лудогорец?
- Пожелавам на ръководството на клуба много здраве и успешна работа. На футболистите - успех и дано се справят някак си, защото знам, че с този специалист е почти невъзможно да се работи. Но ще го изтърпят още малко. Лудогорец има топ футболисти за българското първенство. И на кмета, както наричат Петев на село, му желая успех. Нека се задържи в Разград, защото след това няма кой да го вземе. Любимец са свидетели и потърпевши. А и няма да забравя държанието на Петев с колегите му. Много пъти бях свидетел как някой треньор идва да го поздрави, говорят си нещо, уж всичко е точно, а човекът като си тръгне Петев започва да го псува. Чувал съм го как говори за колегите си - "Я си е*и майката, мишка умряла!". Същото прави и с хората в Разград. Държанието му е безумно.

- Знаем, че имаш връзка с българка. Тя ще идва ли при теб в Иран?
- Много съм щастлив с Ивка. Заедно сме вече няколко години, дори се сгодихме. Предложих й на 9 юли. След около седмица я очаквам да дойде при мен.