Левски победи и отиде при по-добрите отбори

Публикувано на: 26.11.2008 16:16

Автор: Гаро Тахмисян

©Интернет
Хичо реши усилията на отбора
Съвсем заслужено, с по-качествена и смислена игра, Левски победи софийския Локомотив с 2:1 на стадиона в кв. „Надежда” и стана 15-ият тим, който се класира за осминафиналите на турнира за купата на България. Успехът на „сините” дойде след продължения и равенство 1:1 в редовното време на много тежък и наводнен терен. 

Ключови за двубоя се оказаха петте минути между 33-ата и 38-ата . Най-напред бе спестен втори жълт картон за груба симулация за дузпа на Георги Иванов. В следващата атака последва ъглов удар пред вратата на Левски, след изпълнинението на който Иван Пасков – Прасковата реализира с глава за 1:0.

Три минути по-късно един от най-добрите на терена – Дарко Тасевски, проби отдясно и успя да приложи най-стария трик за дузпа, при който принуди вратаря Бонджулич да го събори, след като подритна топката.

Все пак Бонджулич почти спаси битата от отлично игралия Жоазиньо дузпа, но хлъзгавата топка се приплъзна под стража на „железничарите”.

В 111-ата минута на продължението влезлият като резерва Николай Димитров вкара с плътен изстрел от границата на наказателното поле с по-неудобния си десен крак и донесе победата на по-идейния тим на Левски. Само преди седмица Димитров мереше калта на помощното игрище на стадион „Славия” с дублиращия отбор на Левски. Но още с влизането си на терена Хочо за кой ли път показа, че е дарен с божествен талант и не бива да бъде убиван. Всичко интересно след напускането на отличния Тасевски беше с марка Николай Димитров. 

На 3 декември Миньор и Черно море ще излъчат последния 16-и участник на осминафиналите.

Локомотив (Сф) - Левски 1:2
1:0 Пасков (33)
1:1 Жоазиньо (38 - д.)
1:2 Димитров (111)