Загубихме "престижно" от Швейцария - 1:3

Публикувано на: 06.09.2011 20:57

Автор: Проспорт.бг

©Ройтерс
Националният ни отбор не успя да постигне победа за престиж срещу Швейцария. Напротив, "трикольорите" загубиха с 1:3 гостуването си в Базел от евроквалификациите за шампионата догодина.  

Двубоят започна чудесно и след равностойни първи минути открихме резултата в 9-ата минута чрез Иван Иванов. Мартин Петров центрира от корнер, Стилиян игра с глава на първа греда, а Беналио парира. На точното място в точното време беше централният защитник, който няколко метра вкара за 1:0.

До гола всичко беше наред, играхме добре. След това обаче настъпи пълен хаос. Швейцарците владееха продължително топката. Най-важното обаче беше, че не ги допускахме да стрелят от непосредствена близост.

В 22-ата имахме сериозен късмет. След центриране отдясно Мехмеди се размина с топката и в последния момент Михайлов я отклони от вратата си. След още осем имаше една безумна ситуация.

Лихтщайнер и Благой Георгиев играха за една спорна висока топка. Швейцарецът нацели с лакът в главата халфа ни и той се строполи на земята. И всичко това пред очите на главния съдия. В крайна сметка жълт картон за Георгиев.

Все пак до края на полувремето логичното се случи. Шакири игра на двойно с Дердьок и от отлична позиция мушна топката в десния долен ъгъл на Николай Михайлов - 1:1.

След паузата кой знае каква промяна нямаше. Швейцарците свалиха от темпото, за да могат да ни изкарат от нашата половина. И малко след един час игра получихме двоен удар. Първо - Шакири наказа грешка в защита и с удар отдясно по диагонала направи 2:1. Три по-късно пък Живко Миланов получи втори жълт картон и напусна терена.

Оттук до края изглеждаше, че изходът на двубоя е ясен. Така си и беше. Домакините отново разиграваха продължително, а ние се опитвахме да им отнемем топката. За капак Шакири ни "свери часовниците" с третия си гол в срещата. В 90-ата минута с бомбен изстрел извън пеналтерията халфът матира Николай Михайлов за крайното 3:1.

Поражението е четвърто за нашия тим, а отборът се закани да бие за престиж, тъй като друга алтернатива сме нямали. Вместо това загубихме почетно или престижно. Всеки според неговата гледна точка. Все пак вкарахме гол.