17 от 19 за Мораеш по статистика

Публикувано на: 14.09.2011 14:40

Автор: Проспорт.бг

©cska.bg
Жуниор Мораеш
Жуниор Мораеш дебютира за ЦСКА в мача срещу Локомотив Пловдив. Бразилецът отбеляза първия си официален двубой за червените с попадение. То дойде от дузпа, която самият Мораес изработи. Като цяло нападателят няма от какво да бъде недоволен. Още в контролите той показа на всички, че има какво да даде на клуба.

Въпреки проблемите с картотекирането му в крайна сметка Жуниор успя да дебютира, и то в един от най-напрегнатите мачове. През близо 80-те минути, които прекара на терена, Мораеш показа отлична техника и желание за борба по целия терен. Бразилецът не спря да тича и да пресира съперник, което пък му позволи на няколко пъти да създаде удобни голови ситуации за себе си и съотборниците си. Първото положение за ЦСКА дойде именно след като той открадна топката от играч на Локомотив и подаде на Спас Делев, който удари напречната греда. Минути по-късно Мораеш бе в основата на първия гол за ЦСКА. Той и Мишел Платини направиха двойно подаване пред наказателното поле на гостите и за сънародника му не остана нищо друго, освен да вкара топката в мрежата на Локо. За целия мач Мораеш сбърка едва два от общо 19 паса, което е сериозен атестат за класата му.

Южноамериканецът изненада всички с доброто си движение по терена, като показа, че освен като нападател може да играе както по двете крила, така и зад тарана. Скоростта му пък се оказа основен проблем за футболистите на Локомотив, които на няколко пъти го изпускаха и това доведе до опасности пред тяхната врата. Много често Мораеш бе фаулиран, само и само да бъде спрян. Въпреки че все още не е напълно сработен с колегите си, бразилецът показа много добра тактическа грамотност, като често се връщаше да помага на колегите си в защита и дори да изнася топката.

Не случайно от ЦСКА хвърлиха толкова усилия за привличането му. След дебюта на Мораеш се видя, че спортно-техническото ръководство на червените не е сбъркало в избора си и нападателят със сигурност ще играе основна роля в състава на Радуканов, заключава "Тема спорт" .