Михаил Мадански започва с промените в националния

Публикувано на: 19.09.2011 18:02

Автор: Проспорт.бг

©Топспорт.бг
Новият временен селекционер на националите Михаил Мадански обяви, че ще предприеме подмладяване в отбора. Досегашният треньор на отбора до 21 година ще води първия отбор в квалификацията с Уелс и контролата с Украйна.

„Приемам самата мисъл, че са спрели на мен като израз на голямо доверие. Не съм се замислял, какво ще се случи след тези два мача. Дали ще съм временно или постоянно, засега съм временно", заяви Мадански пред „Дарик радио".

„Трябва да се предприеме подмладяване, не тотално, но, бих казал, значително по мащаби. Мнението на Изпълкома е, че трябва да се вкарат млади и нови лица в отбора. Това е една от причините да приема да изпълнявам тази работа. Смятам, че моментът е подходящ да предприемем такава стъпка. И без това постоянно губим, сега е моментът да видим дали младите момчета става или не."

„Не съм мислил още, дали е свършила ерата на Мартин и Стилиян Петров. Ще имам време да обсъдя някои неща и да преценя. Засега нямам категорично мнение по въпроса", призна новият национален селекционер.

„Аз се надявам във времето, в което аз ще прекарам с  момчетата, в националния да не се говори за бири и жени, а за футбол. Миналата година аз бях човекът, който да въведе Матеус в отбор и тогава останах с добри впечатления от играчите. Смятам, че нещата не стоят по точно този начин, както ги представиха - с пиянства, с жени и т.н. Запазвам отлични впечатления от Матеус, той е прекрасен човек. Не успя, заради непознаването на родната футболна действителност", заяви още Мадански.

„Започвам да мисля за повиквателните, четвъртък-петък ще пращам повиквателни за тези, които играят в чужбина. Манолев и Божинов трябва да се върнат в отбора. Не сме толкова добре откъм футболисти, че с лека ръка да се отказваме от тях. Те са млади още, а  и всеки трябва да получи своя шанс. Не виждам да има проблеми между Михайлов и Божинов. Ако имат някакви лични неща, то те няма да се коментират в националния отбор."

Има нужда от малко живот в тима, ще се опитаме да им го дам. Познавам голяма част от играчите и съм убеден, че имат качества да играят на високо ниво. Аян Садъков ще води младежите срещу Люксембург в мое отсъствие", завърши Мадански.