Джамбазки след 0:0: Много работа ни чака, ще има нови на проби

Публикувано на: 19.09.2011 19:08

Автор: Проспорт.бг

©zovzaistina.com
И ножичните удари на Бранимир Костадинов (с червен екип) не доведоха до гол.
Ботев (Враца) и Миньор (Перник) прекъснаха серията от загуби с равен мач - 0:0, на стадион "Христо Ботев" в последния мач от шестия кръг на "А" група..

Огромното напрежение от натрупаните загуби и липсата на точки натежа извънредно много и над двете единадесеторки. Врачани имаха категорично териториално превъзходство и такова във владеенето на топката в мач №1000 на гостите в "А" група, но на практика така и не изработиха положение, което може да влезе в графата 100-процентови. Някои ситуации се отвориха пред Бранимир Костадинов и Иван Коконов.

Джамбазки бе направил няколко промени. В центъра на защитата много добре се включи новото попълнение Мартин Ковачев. На десния бек Кирил Динчев замени Куанг и на практика не позволи нищо да се случи през неговата зона. Коконов бе на пейката заради проблеми с глезена, получени на тренировка през седмицата, но пък влезе през втората част на мястото на излезлия като титуляр Симеон Мечев.

Миньорци пък съвсем не стигнаха до наказателното поле на Ботев.

"Ние винаги сме имали проблеми. И през пролетта трудно вкарвахме. Единствено хубавото е, че спечелихме точка. Изневериха много хора. Единствено Ванчо Траянов бе на ниво. Ботев ни улесни, че игра с дълги топки", каза старшията на Миньор Стойчо Стоев.

По този начин за статистиката остава, че Миньор няма победа във Враца от 1974 година насам. Врачани пък решиха да променят генерално картинката и излязоха в мача с червените си екипи.

"Ще трябва да работим по тренировките за головете. Вижда се, че доста куцаме в организацията на атаката. Момчетата се раздадоха и прекъснаха серията от загуби, но ни предстои много работа. Имахме своите ситуации, но нямахме шанс. Доста от играчите нямат стаж в "А" група, но ще трябва търпение. През идваща седмица ще преценим хора, които ще дойдат на проби. Но мисля, че момчетата трябва да си повярват и ще се получи. Миньор е организиран отбор. Заедно са дълго време. Но повтарям - на нас ни предстои много работа", каза веднага след мача Атанас Джамбазки, новият старши треньор на Ботев.

"В крайна сметка е по-добре с тази точка, отколкото да загубим, както с Черно море в края. Нямахме кой знае какви положения, но пропуснахме и това, което имахме. Аз имах такъв шанс през първата част. Не мисля, че младостта е нашият проблем. Това се преекспонира. Концентрацията ни бе проблем в предните кръгове. Сигурен съм, че можем много повече и ще работим още повече да се опитаме да извлечем позитиви от тежката серия, в която влизаме", каза пък пред камерите след мача нападателят на домакините Бранимир Костадинов.