Стадион "Христо Ботев" е под обсада

Публикувано на: 29.11.2008 13:23

Автор: Гаро Тахмисян

©plovdiv24.com
Части на полицията и жандармерията окупираха района около стадион "Христо Ботев" още рано тази сутрин, предава Пловдив24.бг. Полицейски постове има на всеки 30 метра по главните булеварди и пресечките около стадиона.

Части на жандармерията също са разположили своя техника и се готвят за предстоящото ескортиране на "черно-белите" фенове, както и да се намесят ако се стигне до сблъсъци между двете агитки.

Десет видеокамери са монтирани на възлови места в Пловдив, на които се знае, че се събират футболни запалянковци, поясни шефът на „Общинска охрана” Тодор Торлаков.

Над 600 полицаи и жандармеристи ще осигуряват реда преди и по време на мача. От прокуратурата напомниха, че по бързата процедура само за два дни може да се вкара в затвора всеки доказан футболен хулиган. Освен това видеозаписите, заснети от камерите могат да се използват от съда на общо основание, нищо че според Наказателно-процесуалния кодекс нямат доказателствена стойност. В Пловдив има най-много осъдени по бързото производство по Закона за футболното хулигани, уточниха от прокуратурата.