Емил Костадинов окончателно е извън ЦСКА

Публикувано на: 25.09.2008 21:43

Автор: Светлин Костов

©БГНЕС
Коща вече не е част от ЦСКА
Доскорошният директор на ЦСКА и негов спортно-технически ръководител Емил Костадинов напусна клуба, съобщи "Блиц".

“Решението го взех преди малко. Най-напред уведомих Томов, а ето, че съобщавам и пред вас тази новина. Оттеглям се от любимия ми роден клуб заради манипулациите на Александър Томов и постоянните му интриги."

"Той взе решение моят пост на спортно-технически директор да бъде ликвидиран, опитва се да ми предложи други позиции в ЦСКА, но аз искам да се занимавам само с чисто футболни въпроси и това не ме удовлетворява. Искам да попитам г-н Томов кога ще публикува истинските задължения на клуба?", заяви Коща.

"Томов се опита да скара мен и Димитър Пенев и да ме противопостави с институцията ЦСКА. Съжалявам, че напускам в този момент, но ЦСКА винаги ще остане на сърцето ми. Иска ми се да вярвам, че час по-скоро ще настъпят по-добри времена за клуба”, каза още Костадинов.

Бившият нападател премълчава, че именно той се е оплаквал, че не може да работи с Пенев. Това, че Стратега не е забравил предишната им съвместна работа, само показва кой кой е в клуба.

Тогава Костадинов и племенникът на треньора на 20 век се подиграха със специалиста от Мировяне. Менторите на Костадинов този път объркаха плана. Могат да се предвидят без особени усилия още една-две промени, но може би те ще се случат с идването на новия собственик на клуба.

В крайна сметка не Костадинов е напуснал, както твърди. Не му е подновен договорът. Все едно на каква длъжност.