Атанасов вярва на националите, иска да се забавляват

Публикувано на: 08.10.2011 20:59

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Атанас Атанасов
Днешната победа на юношеския национален отбор над Русия с 1:0 и пропуснатите най-малко още 10 възможности за гол остави избраниците на Атанас Атанасов в играта. Дори при победа над класиралия се вече за елитни квалификации тим на Босна е възможно "лъвчетата" да останат трети при победа на Ирландия над Русия. Независимо от това такъв успех би класирал нашите почти сигурно, като един от най-добрите трети отбори от първите квалификационни групи.

Веднага след мача Атанасов бе директен и ясен в заключенията си. "Ето, че те показаха, че имат качества и могат. Оттук нататък от какво да се притеснявам? Че ще загубят от Босна ли? Може да загубим от всеки тим. Искам да са разкрепостени и да се забавляват и точно това им обяснявах. Футболът първо е игра, а след това всичко друго. Животът продължава, дори и, ако отпаднем. Те ще продължават да играят и дано станат добри футболисти”, коментира Атанасов.
 
„Ако продължим напред има още едни квалификации, които ако спечелят, отиваме на европейско първенство. Ако там сме до шесто място, отиваме на световното. След което болшинството от играчите моментално ще минат в младежкия национален отбор . Това е захранването с футболисти”, завърши селекционерът.