Джудович ще моли УЕФА да прости на Руни

Публикувано на: 10.10.2011 09:40

Автор: Проспорт.бг

©Ройтерс
Защитникът на Черна Гора Миодраг Джудович, който беше зверски изритан от Уейн Руни при 2:2 с Англия, се обяви в негова подкрепа. Футболистът на руския Спартак (Налчик) е готов да помоли УЕФА да му прости.

За деянието си звездата на Манчестър Юн беше изгонен с директен червен картон в 74-ата минута.

"Руни не успя да овладее добре топката. Аз я спечелих и след това отнесох ритник. Не очаквах това да стане, просто седях и я пазех, за да не ми я отнеме. Не беше болка за умиране, но пък ударът бе неприятен. Трябва да се даде нужното уважение на Руни. Той осъзна веднага грешката, подаде ръка, извини се. Направи същото и към мен. Това е професионално поведение", обясни Джудович.

"Ако това беше друг човек, щеше да има претенции към мен или съдията. Но Уейн постъпи човешки и поднесе извиненията си. Той е голям футболист, защото осъзнава грешките си. Затова мисля, че няма да е справедливо да бъде наказан за няколко мача. Лично аз смятам, че той въобще не заслужава да бъде дисквалифициран дори и за една среща. Ако от УЕФА са готови да ме изслушат, бих помолил членовете на федерацията да му простят", добави бранителят.