Заплашиха Александър Томов с 30 години затвор заради недвижими имоти

Публикувано на: 29.11.2008 22:31

Автор: Макс Финци

©Проспорт.бг
Между 15 и 30 години затвор чакат президента на ЦСКА Александър Томов, ако последният бъде признат за виновен по обвиненията за присвояване в особено големи размери. Това разкри заместник градският прокурор Роман Василев, който гостува в предаването „Седмицата” на "Дарик радио".

До края на годината в съда да бъдат внесени обвиненията срещу Иван Леков и Александър Томов – такава надежда изрази Василев.

„Делото срещу заместник-председателя на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) Иван Леков е почти финализирано. Считам, че и то до края на годината ще бъде внесено”, обясни Василев.

Във връзка с информацията, че тази седмица се повдига обвинение срещу Александър Томов за присвояване на 29 млн. лева чрез продажба на недвижими имоти, от които нищо не е постъпило в „Кремиковци”, Василев коментира: „Има виновни за определените сделки, за които прокуратурата е повдигнала обвинение, и се надяваме до средата на декември – между 4 и 15 – да бъде предявено делото и до края на годината да бъде внесено в Софийски градски съд. За присвояване в особено големи размери престъпленията се наказват от 15 до 30 години затвор”.

Проспорт.бг припомня обаче, че дори в България всеки е невинен до доказване на противното. Дори Иван Леков и Александър Томов.  А решението за виновност не е функция на обвинението, нито на защитата. Това ще реши съдът.