Черноморец: Опитали са да пробият наш

Публикувано на: 13.10.2011 12:57

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Босът на Черноморец Пламен Киряков
Скандалът с информацията, че играч на Черноморец е атакуван от емисари да играе симулативно срещу Левски в неделя, набира скорост.

Изпълнителният директор на "акулите" Пламен Киряков и старши треньорът Димитър Димитров-Херо признаха за такъв опит на редовна пресконференция в морския град.

"Да, имало е опит за "пробив" за наш футболист. Вчера осъществихме вътрешно разследване и разбрахме, че наш играч е атакуван. Той лично го сподели пред нас. Човекът, който го е атакувал, не работи в Левски, но е от футболните среди", заяви Киряков.

"Просто нямам желание да коментирам тези неща, тъй като са много гадни и подли, реагира пък Херо. - Футболен човек е пробвал да атакува наш футболист. Момчето ни го сподели. Аз му вярвам на 100%. Това не е опит от негова страна да си направи реклама.

Смятаме обаче случая за приключен. Много добре знам името на човека, който се е опитал да атакува нашия футболист, но няма да го кажа. По простата причина, че ще започне да се оправдава, че са си приказвали с нашия състезател за времето, вятъра и тем подобни. Това е много жалко."

И Киряков не пожелава да оповестят името на футболиста с цел "да не се нажежава обстановката". Sportal.bg, който вчера разпространи информацията, също твърди, че знае кой е атакуваният, но засега пази в тайна самоличността му.

Левски остро заплаши медията със съд и също така с "прекратяване на взаимоотношенията". Явно скандалът тепърва ще се разплита. Не е изключено някой да се е представил от името на тима от "Герена" с цел да навреди на клуба или да извлече друга полза. Като например залози...

Проспорт.бг се надява, че след признанието на Киряков Прокуратурата ще се намеси, а не както обикновено ще се прави на една позната на мнозина статуетка с три жестикулиращи маймуни. Само компетентно разследване ще изясни истината. Заради подобна практика българският футбол и цялата държава са на това дередже в момента. Случаят "Катуница" още е пресен...