Любо Пенев за националния: Без коментар

Публикувано на: 13.10.2011 15:46

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
"Изобщо не искам да коментирам в момента националния отбор, рече наставникът на Литекс Любослав Пенев на днешната си пресконференция в Ловеч. - Аз не мога да коментирам всяка една информация, която се появява във вестници за мен, да я потвърждавам или да я отричам."

В последните дни се твърди, че бившият №9 на България е фаворит за овакантения от Лотар Матеус и временно зает от Михаил Мадански пост. В пресата дори бе тиражиран бъдещият екип на Любо, в който личи прочутият испански кондиционен специалист и европейски шампион Хасус Паредес.

Спецът за кратко заемаше длъжността треньор по физическата подготовка на ЦСКА, преди да си замине за родината, недоволен от условията в клуба и в България като цяло. От няколко дни обаче Пенев "спори" в публичното пространство и медиите за "А" отбора заедно с Милен Радуканов.

"От доста време се тиражира кой може да поеме националния отбор. Такава е ситуацията, че и мен ме вкарват в темата. Интересува ме само това, което става в Литекс. Казах, каквото имах да казвам. Мислите, че проблем в българския футбол е само националният отбор ли?", в типичния си маниер се обърна Любо Пенев към репортер.
 
„Темата национален отбор е много сериозна. Никой не е доволен от това как се представихме в групата на евроквалификациите. Трябва нещата леко-полека да започнат да се оправят. Няма да е лесно. Необходимо е време та в едно близко бъдеще да имаме отново силен национален отбор. Но за постигането на това трябва да бъдат съпричастни всички - както треньорите в клубните отбори, началниците в клубните отбори, БФС и футболистите. Друго нищо ново не мога да ви кажа на тази тема", завърши Пенев-младши.

Проспорт.бг научи, че в изпълкома на БФС са разделени между Пенев и Радуканов. И с двамата вече са водени неофициални разговори. Оказва се, че и Любо, и Милен, не са дали недвусмислен отговор дали искат да заемат най-неблагодарния пост в родния спорт. Друго общо между тях е, че и двамата са загатнали, че ще поставят много тежки условия за работата си.

Не става въпрос за пари, а за подкрепа от страна на БФС и пълен картбланш за експерименти и отговорност. Поотделно и двамата са информирали Борислав Михайлов, че класирането на световното в Бразилия е илюзия и трябва да се гради отбор за следващото европейско. Босът на родния футбол се съгласил с тях...

Думата при избора ще имат обаче и босовете на Литекс и ЦСКА.
Етикети: Любослав Пенев