Ранглистата на ФИФА ни изхвърля от Висшата лига на Англия

Публикувано на: 15.10.2011 13:51

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Излезе новата ранглиста на ФИФА и вече делим невероятното 75-о място с футболни динозаври, като Гвинея и Латвия, а пред нас са мегасили от ранга на Зимбабве, Узбекистан, Кабо Верде, Либия, Сиера Леоне а да не говорим колко пред нас са невероятните планетарни сили  Хондурас (58), Панама (53), Буркина Фасо (53), често оплакваната Унгария (36) и т.н.

Лошотията не свършва дотук с това 75-о място. С оглед сънищата на нашите национали за Висшата лига, ще отбележим, че освен, че трябва да имат 75 процента от официалните мачове на националния отбор през последните две години, то и страната, от която идват играчите не бива да заема по-задно класиране от 75-о място в ранглистата на ФИФА.

За Висшата лига това не се отнася за "белите" страни-членки на Евросъюза и за играчите от бившите колонии на империята. Ние и румънците обаче сме в "черния" списък и в пълно противоречие с европейския договор, все още третират нашите играчи, като такива извън Европейския съюз. Още едно място надолу и...ще чакаме да паднат рестрикциите дори и някой да е натрупал мачове за нужния коефициент.
Етикети: фифа