Над 500 българи в Букурещ заради Бербо

Публикувано на: 18.10.2011 19:53

Автор: Валентин Маринов, пратеник на Проспорт.бг в Букурещ

©AFP
"Национал Арена" по време на тренировката на Юнайтед
Повече от 500 българи ще има на трибуните на новия стадион "Национал Арена" в Букурещ за мача от Шампионската лига тази вечер между румънския шампион Оцелул (Галац) и Манчестър Юнайтед с Димитър Бербатов.

Нашите пристигнаха с организирани автобуси, с автомобили и дори с влак.

Според някои пратеници на английските медии българинът ще бъде тилуляр и ще партнира на Уейн Руни в атака, но пък сър Алекс Фъргюсън е непредвидим напоследък.

Нашенските фенове на "червените дяволи" атакуваха столицата на северната ни съседка още от ранните часове. Те можеха да бъдат видяни по площади, градинки и заведения в топлия ден. Развяваха знамена и пееха песни.

Отделно от тях Юнайтед, който още няма победа от два мача дотук, ще разчита на подкрепата на още няколкостотин свои привърженици от Англия. Островитяните ще седят в отделен сектор. Няма начин да се озовеш край тях, такива са изискванията за безопасност.

Нашенци опитаха да си купят билети за въпросната трибуна, но бяха върнати - от определена каса за сектора предварително резервирани билети могат да получават само британци.

Около 40 000 зрители се очакват на новата модерна арена с капацитет 56 хиляди седящи места. Поне така прогнозира румънската преса. Цените на билети са на цени от 17 лева (за секторите зад вратите) до 120 лв. за ВИП зоната.