Общинарка в Пловдив изгони деца-спортисти от залата

Публикувано на: 27.10.2011 09:22

Автор: Проспорт.бг

©plovdiv24.bg
Зала "Дунав"
След завръщането си от силния международен турнир по аеробика в Будапеща, Унгария, където спечелиха за гр.Пловдив три златни, два сребърни и бронзов медал, гимнастиците от СК Аеробика - АМД бяха неприятно изненадани. Шефката на Общински детски комплекс (ОДК) Любов Стоянова забрани на децата да тренират в зала Дунав. В нея до този момент провеждаха своите занимания децата от клуба по аеробика Аеробика-АМД, момичетата от клуба по художествена гимнастика Вива и каратистите от Тракия, водени от сенсей Георги Попов.

Обяснението на Любов Стоянова е, че въпросните клубове са се настанили незаконно в залата и тя трябва да се ползва само от ученици, организирани от ОДК.

Г-жа Стоянова обаче явно е забравила, че децата от СК Аеробика-АМД тренират във въпросното съоръжение още от 1998 година, заявиха по този повод представители на клуба.

Залата е общинска собственост. Тази година Община Пловдив закупи чисто нов ройтер на стойност 40 000 лева, за да може младите гимнастици да провеждат качествени тренировки. На лицензираната от FIG настилка спортният клуб, в който има осем национални състезатели се готви за предстоящото световно първенство по аеробика през месец юни 2012г. в София, съобщава plovdiv24.bg.

Освен това самият клуб Аеробика-АМД инвестира 20 000 лева за основен ремонт на зала "Дунав". С тези средства беше сменена изцяло дограмата, поставени изолация на стените, ново осветление и нови огледала, припомниха още от Аеробика-АМД.

Проспорт.бг припомня, че общинарите в Пловдив неотдавна посегнаха и на хангарите на гребците от спортното училище. Очевидно е въпрос на някакъв измислен актив и набиране на точки от местата, където младите хора по правило не се дрогират, не се заливат с алкохол и нямат намерение да бъдат аутсайдери. Нима това не се харесва!?