Мъри: Не вярвам на промяна в Левски

Публикувано на: 31.10.2011 13:12

Автор: Проспорт.бг

©БГНЕС
Не вярвам, че в Левски ще има промяна. Всичко ще си продължи както досега, обяви спряганият за завръщане на "Герена" Станимир Стоилов в актуално студио "Дерби".

"Аз изказвам мнение, не искам с никого да се конфронтирам. Нямам оферта от Левски. Дали сега е времето за промяна? Никога не е моментът или винаги е моментът. Има си собственик, той да решава. Ние бяхме сменени два кръга преди края след загуба от ЦСКА, но изпълнихме поставените цели - влизане в евротурнирите и подмладяване на състава. Ако настоящото ръководство на Левски мисли, че може да извади отбора, да не прави промяна", добави Стоилов.

Той обясни ситуацията в Черноморец. Имал е принципна договорка с Димитър Димитров евентуално да го замени за наколко месеца, ако на Херо се налага по-дълго отсъствие заради лешението му в чужбина. Ако имат нужда, могат да ми се обадят, ще разговаряме, в правото си съм да отхвърля офертата или да я приема, рече Мъри. И отново нерече Херо свой "учител, приятел, ментор"...

"Явно сегашното спортно-техническо ръководство на Левски има кредит на доверие, каквото никое досега не е имало. От фенове, ръководство и така нататък. Което е хубаво. Казвам го без грам злоба. Не очаквам обаждане. Прекалено добре познавам българската действителност. Сираков има право на мнение и трябва да го чуем, защото се е доказал на всички нива в Левски", добави Стоилов.

"На "Герена" липсва реален коректор в момента. Оттам нататък не искам никого да постаям под напрежение и да обиждам. Важното е всеки да вземе решение. Но при положение че отборът играе по този начин... Това е първото, което трябва да се промени. Най-лесно е да научиш един отбор да играе във фаза защита, а това не се случва. дори в нашия шампионат при този бюджет и претенции. А Левски има проблеми не само в отбрана, където лесно получава голове, а и в нападение", направи кратък анализ чакащият "в засада" специалист.

"Аз съм уверен в своите възможности, но не искам да се връщам на всяка цена на "Герена". Вече ако получа предложение, ще поставя своите чисто професионални условия. Защото всички очакват от нас положителна промяна - добра игра и развитие на клуба. Футболистите трябвав да повишат нивото си. Гледах четири мача и имам притеснения за качествата и класата им", призна Стоилов.
 
Той не отрече, че има да получава пари от Тодор Батков, но изрази надежда за разрешаване на казуса, който нямало да е пречка за връщане на ст. "Георги Аспарухов", стига да получи оферта.

Станимир Стоилов води две дела във ФИФА срещу Анортозис и е убеден, че ще ги спечели, но отрече това да е пречка да започне работа в нов клуб. Той изрази подкрепа за бъдещия селекционер на националния Любослав Пенев и отново подчерта, че вината за състоянието на родния футбол е в клубовете, които не правят играчи. И даде за пример лошото, според него, състояние на школата на "сините", която се върнала години назад.