Шотландският Хартс е в предсмъртна агония

Публикувано на: 03.11.2011 21:48

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Положението в шотландския Хартс вече става критично, след като три седмици играчите не са получавали заплатите си. Припомняме, че там възнагражденията се плащат всеки петък и такова закъснение се приема за катастрофа.

Някои от играчите вече обявиха пред британските медии, че ще си търсят нови отбори.

Съобщава се, че собственикът Владимир Романов е предложил спешно на Рейнджърс за продан младият Дейвид Темпелтън за 500 000 паунда, за да може да реагира на пожар. Темпелтън е роден през 1989 година. Големият парадокс е, че грандът от Глазгоу е най-големият длъжник към институциите и кредиторите със сума в размер на 49 милиона паунда и е заплашен от изхвърляне в аматьорския футбол. В Рейнджърс обаче няма признаци за криза в заплатите и представянето на отбора.

Английският Бристол Сити заявява интерес към Райън Стивънсън, а според медиите Хартс вече е приел предложения за Йън Блак, Андрю Драйвър, Джон Сътън и Мариус Жалюкас.

Разпродажбата поставя сериозен въпрос пред мениджъра Пауло Серхио. Бившият старши на лисабонския Спортинг е бил информиран, че собствеинкът Владимир Романов няма никакво намерение да инвестира повече в Хартс.

Последните събития отприщиха емоциите на феновете, които започнаха организация за окупация на клубния стадион "Тайнкасъл" на 17 ноември.

"Скотсмен" съобщава, че играчите са изпратили колективно оплакване до футболните власти и те ще изчакат до 16 ноември преди да предадат клуба на компетентните власти в икономическия сектор. За разлика от играчите, които получават седмични възнаграждения, треньорският екип е с месечни договори, но и те не са си получили парите. Най-вероятно ще последва намеса на Съюза на мениджърите в Шотландската професионална лига. Шотландската футболна асициация и Шотландската професионална лига ще информират също УЕФА и ФИФА, за да се сложи край на проточилата се  сага. Крайният срок е 16 ноември.

Припомняме, че в Хартс работиха няколко българи. Ангел Червенков водеше и отборът в резервната лига, бе успешен мениджър без лиценз и на първия отбор. Медицинският екип се ръководеше от доктор Ивайло Якимов. И двамата напуснаха Единбург в началото на 2009 година.

Най-дълго в Хартс бе Бранимир Костадинов. Той пристигна в академията на клуба в началото на януари 2006 година, но заради финансовите проблеми се наложи да прекрати договора си с клуба и да се завърне в България през юни 2009 година.
Етикети: Хартс, криза