Щутгарт иска 10 млн. от Леверкузен за Лено

Публикувано на: 10.11.2011 16:11

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Щутгарт е готов да се раздели с младия си вратар Бернд Лено срещу 10 милиона евро, информира "Билд". На 31 декември договорът между швабите и Леверкузен за наем на 19-годишния страж изтича.

От Байер са толкова доволни от представянето му, че имат желание да го купят и да му предложат договор до 2017-а. "Чувствам се чудесно в Леверкузен и усещам доверие", сподели тинейджърът.

Споразумението му с Щутгарт е до 2014 година. Клубът вече е отказал едно предложение, а Фреди Бобич е отклонил и следващо на стойност 6 млн. евро. "Мога да потвърдя, че от Леверкузен се свързаха с нас. Разговорът обаче бързи беше прекратен", обясни Бобич.

Лено беше привлечен под наем от втория тим на Щутгарт, след като всички вратари на "аспирините" се контузиха. Младокът се вписа идеално в отбора и направи много силни мачове въпреки крехката си възраст и нулевия опит в Бундеслигата.

Сега от клуба му искат да се възползват от положението и да припечелят от своя юноша. И то без биография и без да са му дали шанс да се изяви официално в първия тим.