Манчев: Какви мачове от 21.45 часа... Смях

Публикувано на: 12.11.2011 10:04

Автор: Проспорт.бг

©blogspot.com
Владимир Манчев
Владимир Манчев безспорно е сред най-големите любимци на феновете на ЦСКА. Роденият в Пазарджик нападател остави сериозна диря с червената фланелка, а в чужбина направи добра кариера с екипите на Лил, Леванте и Валядолид. В интервю за "Меридиан Мач" бившият национал се изказа доста остро срещу сегашното ръководство на ЦСКА, като заяви, че клубът се управлява зле и примерите за това са много.

"Как да коментирам управлението на "Титан"... Те изобщо не знаят с какво са се захванали. Това е ЦСКА, а не някакъв селски клуб. Няма как отборът да постига успехи и да има резултати, когато отвътре не му дават да върви. И друго - кажете ми за какви шампионски лиги говорим, за какви мачове от 21.45 часа... Смях. Ти нямаш школа, а това е огромен удар за ЦСКА. Ние не сме някакви азери, които може да се оправят и без школа, като извадят 100-200 млн. евро за нови. И стига сте говорили за селекция, а вложете нещо в ДЮШ. Стадионът ще се срути, а те кроят планове за Европа", коментира Манчев.

"През всичките години Иво Иванов и Димитър Борисов управляват сбъркано. Вижте, че дори си го признават. В ЦСКА няма никаква организация и заради това отборът няма как да върви. Милен Радуканов бе уволнен по тъп и подъл начин. Така не се работи. Тъкмо когато отборът върви и всичко е наред, изведнъж ЦСКА започва да се самоизяжда. И не виждам за какво надграждане говорим. Не ме разбирайте погрешно. Димитър Пенев ми е дал много. Но когато веднъж си станал почетен президент, трябва да си такъв за цял живот. Шефовете на ЦСКА ще направят легендата Димитър Пенев за смях", продължи бившият ас на "червените".

Манчев добави, че след големи перипетии най-после си е получил дължимите пари от ЦСКА и се върна към прословутия мач с Миньор (Перник) преди 2 години, когато "армейците" загубиха с 0:3 на "Българска армия".

"Да, бях част от този срамен мач. Все пак той нямаше нищо общо с този, при който Славия би на "Армията" с 2:1 преди месец. Това беше един много странен мач. Когато паднахме с 0:3 от Миньор, те ни вкараха трите гола с три удара в нашата врата. Докато срещу Славия отборът беше жалък. "Белите" можеха да бият с 5-6 гола разлика. Но така е в ЦСКА. Когато отборът върви, веднага започва да се самоизяжда. Така беше при Любо Пенев, така беше и при Милен Радуканов, така ще е и за в бъдеще", заключи Манчев.