Процесът срещу Боевски след Нова година

Публикувано на: 13.11.2011 08:47

Автор: Проспорт.бг

©24chasa.bg
Процесът срещу олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски за трафик на кокаин ще започне в Бразилия вероятно след Нова година. Според местното законодателство разследването и изготвянето на обвинителен акт за това престъпление отнема между 2 и 4 месеца, обясни пред "Труд" адвокатът на спортиста Ивайло Дерменджиев. Това означава, че най-рано делото ще стартира през януари. В момента Боевски се намира в бразилски затвор, след като на 25 октомври т. г. бе задържан с 2 кг кокаин на летището в Сао Паулу.

Преди дни адвокат Дерменджиев и жената на Гълъбин - Красимира, се върнаха от бразилския град. Съпругата на олимпийския шампион е имала двучасова среща с него. Юристът пък търсел местен адвокат, който да поеме защитата му. Дерменджиев говорил с няколко кантори, които поискали хонорар между 200 хил. и 400 хил. долара. Тези предложения били отхвърлени, защото били непосилни за семейство Боевски. В крайна сметка се спрели на адвокат, завършил право в Германия. В следващите седмици той ще направи постъпки пред съда да освободят щангиста под домашен арест. За целта шампионът трябва да има постоянен адрес в Сао Паулу. За да се сдобиеш с такъв обаче, трябвало да имаш договор за наем на жилище, както и работна виза.

Срещу Гълъбин Боевски било повдигнато обвинение ощена летището. Не отговарят на истината слуховете, че българинът трябвало да предаде куфарите с кокаина на хора в Мадрид, Испания. "Куфарите са били чекирани за София. Така че той е нямало да има никакъв досег с тях в Мадрид", обясни Дерменджиев.

По Нова тв съпругата Красимира разказа, че срещата с мъжа й Гълъбин в затвора била най-силният момент в живота й. По-емоционален дори от раждането на трите им деца.

"Невинен съм", заявил Боевски на жена си. Той й казал да предаде на децата им, че до Коледа ще си бъде вкъщи.