За затвора много дрога у фенове на Левски

Публикувано на: 23.11.2011 19:23

Автор: Проспорт.бг

©в. "Сън"
Голямо количество наркотични вещества бяха намерени миналата вечер в клуба на най-голямата фракция на футболния Левски – „София Запад”, съобщиха от МВР.

Клубът на привържениците на „сините” от въпросната фракция се намира на улица „Симеон”, в близост до „Халите”, е бил ударен вчера вечерта, след като в Пето районно полицейско управление е постъпил сигнал, че там се продават наркотици.

Ето и позицията на МВР по скандалния случай:

Полицията иззе голямо количество наркотици и арестува седем души от фенклуб на футболен отбор, съобщиха от пресцентъра на МВР. По неофициална информация на Mediapool става въпрос за клуб на привържениците на Левски на ул. "Симеон". Разследването на криминалисти на столичното Пето районно управление и сектор "Наркотици" започнало след получена информация, че във фенклуб мъж с татуировки на главата, изобразяващи паяжина и надпис "България", продава дрога. В хода на започналата вчера операция служители на районното управление задържали в района на професионална гимназия в София двама криминално проявени и регистрирани за притежание на наркотици. У 17-годишния те открили полиетиленово топче със зелена тревиста маса и синьо хартиено пакетче с бяло прахообразно вещество.

Оказало се, че той и "колегата му" - Ю.С. /22 г./ от ж.к. "Лагера", са купили наркотиците от клуба. Малко по-късно, към 19.00 часа, полицаите "атакували" и самото заведение, където задържали татуирания мъж - Т.Г./28 г./ от жк. "Овча купел", заедно с още четирима - С.М. /36 г./, Ф.Н. /19 г./, Р.К. /32 г./ и приятелката на С.М. – Е.А. /26 г./ При обиск у Р.К. служителите открили хартиено пакетче с бяло прахообразно вещество. Последвало и претърсване на помещенията на клуба и задния двор. Там криминалистите намерили три електронни везни, 215 полиетиленови пликчета с канабис, 28 оранжеви таблетки, два полиетиленови плика с кафяво прахообразно вещество, един - с буца от бял прах, четири полиетиленови плика с бяло прахообразно вещество, две опаковани с тиксо свивки, бурканче със сиво прахообразно вещество, 18 сини хартиени пакетчета, две саморъчно направени цигари с марихуана. Иззети са голям брой празни самозалепващи се пликчета и сини квадратни листчета, две бомбички с фитили и две с миниум и бял бронз, два найлонови плика с прахообразно вещество, една пресовка от бяло прахообразно вещество, увита с кафяво тиксо, револвер марка "Екол", два стационарни компютъра и мобилен телефон.

Петимата от фенклуба са задържани в рамките на 24 часа, заедно с двамата им клиенти. Част от тях са натрупали множество криминални прояви в биографиите си. С.М. е осъждан за умишлено убийство и за кражби, регистриран за измама, съставяне на неистински документи, кражби, хулиганство. Р.К. също е осъждан за непредумишлено убийство, с регистрации за измама, а Т.Г. е записан в криминалните досиета за унищожаване и повреждане на имущество и за притежание на наркотици. Той също е осъждан.

Разследващият екип продължава работата по случая, образувано е досъдебно производство. Служители от отдел "Експертно-криминалистическа дейност" в столичната дирекция ще установяват вида и точното количество на иззетите наркотици, предстои и експертиза на иззетото оръжие, както и установяването на собственика му.

Както е известно, преди малко повече от две години полицаи претърсиха отново именно този клуб, като тогава бяха задържани 11 души от София и Кюстендил по подозрения за участие в наркобанда. Впоследствие в Софийския градски съд (СГС) тръгна и дело, по което като лидери на престъпна група задочно бяха обвинени Христофорос Аманатидис-Таки и Христо Вартерян-Исуса. И двамата обаче все още са в неизвестност.

В отсъствието на обявените за лидери пред съда са изправени Любомир Костадинов-Младежа, Цветан Миленов-Църи, Асен Китанов-Психото, Васил Бекиров, Владимир Иванов, Илия Илиев и Васил Христов. Делото е в ход от средата на юли 2010 г., но е засекретено, като според защитата единственият повод за това са няколко безполезни справки от полицията с гриф "секретно".
Етикети: Кокаин