"София-Запад": Дрогата е внесена отвън заради Бойко Борисов

Публикувано на: 24.11.2011 09:51

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Бойко Борисов
Клубът на привържениците на Левски от фракцията "София-Запад" изпрати обръщение до медиите във връзка с вчерашната акция на полицията, при която бяха арестувани негови членове и намерени наркотици и оръжие. Авторите са категорични, че са жертва на полицейски произвол. От арестуваните вчера привърженици в момента само един продължава да стои в районното управление, докато другите бяха освободени.

Побликуваме позицията, без намеса, но и с уговорката, че нямаме гаранции за автентичност:

Позиция на Клуба на привържниците „София-Запад”

Уважаеми представители на медиите,

По повод разпространената от МВР информация, че в нашия клуб са открити наркотици и оръжие, а момчета от клуба са разпространявали дрога, държим да внесем някои уточнения. Наркотиците и оръжието не са открити във фен-клуба. Каквото и да е открито то е от заден двор на кооперация, който не е стопанисван от нас и няма нищо общо с нашето помещение.

От всички задържани във фен-клуба само един е негов член. Това е човекът, които разпява публиката в Сектор “Б”. Преди седмица същият получи забрана от съда в Разград да посещава спортни мероприятия за срок от една година. Причината – качил се на оградата в сектора за гости по време на мача Лудогорец –“Левски. Разбира се, че ще се качи, нали той разпява публиката!? Това все пак е мач, а не парламентарен контрол!

Навярно всички си спомняте, че по време на този мач част от привържениците на отбора гласно изразиха мнението си за премиера, който присъстваше на стадиона. Важно е да се отбележи, че за скандиранията не бе даден знак от мегафона. Те започнаха спонтанно и неорганизирано. Нещо повече – членовете на „София-Запад” все още не бяха на трибуните. Заради тези скандирания обаче полицията преби хората след мача с ЦСКА преди месец. Това не бе достатъчно и решиха да забранят на “гласа” на сектора да ходи на мачове. Но и това явно не стига. Сега, вярваме, че господата са доволни, след като го наредиха за наркодилър.

В него, както и в останалите арестувани не е открито нищо. Полицията е ударила кръгла нула и при претърсването в самото помещение. За откритите по улиците и дворовете на София наркотици и пистолет ние не можем да отговаряме. Нека само припомним, че през лятото на 2009 клубът също бе атакуван от полицията. И тогава, и сега нищо не бе открито. Въпреки това все още има задържани хора със смехотворни обвинения и без присъда.

Очевидно е, че в МВР работят освен професионалисти и тотални безхаберници, които горят от желание да израстват в кариерата. В името на тази цел те са готови да вкарат в ареста хора със скалъпени обвинения, базиращи се на “кушаревски” свидетели. Изземването на наркотиците и оръжието е станало без на място да присъстват поемни лица. Такива са дошли в последствие и едва тогава им е било показано, къде са открити. След това дрогата е била внесена отвън в помещението, което обитаваме. Подобно претърсване и изземване е „законово регламентирано” само в главите на тези кариеристи, но не и в НПК. Подобни процесуално-следствени действия не биха довели до нищо друго освен до поредните критики за несправяне в борбата с престъпността.

Нека уточним още нещо. Това е фен-клуб!!! Тоест в него могат да влизат всякакви хора, обединени от любовта си към даден футболен отбор. Ние не се интересуваме нито от татуировките на посетителите, нито от социалния им статус, нито от политическите им пристрастия, нито от етническата им принадлежност, нито от това какво пише за тях в информационните масиви на МВР.

Ние не можем и няма да спрем хората, които идват да гледат мач от Шампионската лига, защото фигурирали в масивите на МВР. Какъвто е случаят с така наречените от МВР рецидивисти. Подчертаваме този факт, тъй като заглавия от типа „Убийци разпространяват дрога във фен-клуб” не отговарят на нито едно журналистическо правило, силно спекулативни са и целят единствено да „хванат окото”.

Уважаеми представители на медиите, въпреки всичко вярваме във вашия професионализъм, поради сме убедени, че ще отразите освобождаването на арестуваните без обвинения, също така, като отразихте задържането им. В заключение ще кажем само, че ще преживеем и тази атака.