ЦСКА стартира масова промяна на отбора

Публикувано на: 07.12.2011 08:43

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Грегъри Нелсън
ЦСКА ще се раздели почти сигурно с още 6 футболисти през зимната пауза, твърди близкият до клуба  "Тема Спорт". Трима от тях бяха твърди титулярите през есента - Зику, Платини и Нелсьн. Румънецът е спазарен на 99% за корейския Поханг Стийлърс. Ситуацията с Платини и Нелсън е малко no-различна. Те са изявили желание да напуснат и ръководството на червените ще направи всичко възможно да ги продаде в чужбина.

Мениджърът на Платини Мирчо Димитров му търси усилено отбор в Русия. Нелсън е предлаган на отбори в Холандия и най-вероятно ще бъде пласиран там. Разочаровалият този полусезон Румен Трифонов, резервният вратар Чавдаров и юношата Дечев не са необходими повече на спортно-техническото ръководство и също ще напуснат под една или друга форма.

Трифонов може да бъде продаден, ако му бъде намерен купувач, който да плати минимална сума за него - от порядъка на 150 хил. лева. Ако такъв няма, договорът му ще бъде прекратен по взаимно съгласие, като по същия начин ще се процедира и с Чавдаров. Дечев ще бъде преотстъпен на друг отбор и неговите изяви ще бъдат наблюдавани от клуба.

Припомняме, че с червените вече се разделиха Иван Караджов, Павел Виданов, Денис Халилович и Саша Живец. Така е много вероятно 10 от футболистите, които започнаха сезона на "Армията", да не стартират втория дял от първенството с екипа на ЦСКА.

Интересното е, че вратарят МБоли, чието бъдеще бе най-несигурно предвид това, че е преотстъпен от Криля Советов, има над 50% шанс да остане в клуба и през пролетта.