ЦСКА би последно за 2011-а в кучешки студ

Публикувано на: 08.12.2011 15:51

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Такива бяха условията край ливадата.
ЦСКА победи геройски Сливнишки герой с 2:1, в кучешки студ и много тежък, замръзнал терен в Сливница пред стотина зрители.

Армейците играха в контролата с някои по известни и съвсем неизвестни юноши, а във вратата на съперника се разписаха Ангел Грънчов в 26-ата минута и Никола Радулович в 73-ата. Домакините вкараха от пряк свободен удар в 66-ата минута на двубоя, попадението на Цветомир Генов последва неумела намеса на вратарят Божидар Стойчев, заменил пазилият през първото полувреме Благой Макенджиев..

Без съмнение най-голям интерес предизвика играта на мароканеца с френски паспорт Юсеф Секур. Снажният халф направи каквото може. Видимо бе спокоен, отиграваше вярно, показа отличен контрол над топката при съпротива на защитниците, удари и греда с глава, след центриране от корнер на Никола Радулович. Да се правят генерални изводи и да се съди дали Секур е играч за ЦСКА на практика е невъзможно. Ако някой го направи, значи е гений. Както е невярно играчът да бъде съден, ако не е успял да разгърне пълния си потенциал. На такъв терен и при такива условия - толкова. Теренът в Сливница е известен с лошото си състояние в топло време, а разположението на стадиона в рамките на крайградската ливада винаги води вятъра пряко на игралното поле.

Ако някой има интерес към Секур все пак, то ще трябва да го покани за началото на подготовката, защото ЦСКА ще излезе във ваканция.

От младата вълна очаквано се понрави Никола Радулович, добре оперираха в атака Карачанаков и Слави Костов.

Сливнишки герой - ЦСКА 1:2