Динамо (З): Медиите унижават нас и хърватския футбол

Публикувано на: 08.12.2011 17:20

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Динамо (З) излезе с официално обръщение на своя сайт по обвиненията, че отборът е подарил мача на Лион, който французите спечелиха със 7:1 и се класираха за 1/8-финалите на Шампионската лига. "Хлапетата" се нуждаеха от много голове, за да не играят в Лига Европа и точно това се случи в сряда вечер.

"Всички медиите изразиха претенции по адрес на Динамо. Отборът е дал мача на Лион, за да могат французите да продължат в следващата фаза. Никой обаче не говори за техния успех - заслужена победа и класиране на 1/8-финалите. Много се смущават от факта, че Лион съумя да отбележи седем гола. В историята на футбола това не е първият и със сигурност последния път, в който ще се случи.

Динамо претърпя много обидна загуба. Клубът ще предприеме съответните мерки това повече никога да не се повтори. Не трябва да се забравя, че ние играхме срещу много силен съперник. Обръщаме се към медиите с молба да прекратят спекулациите около този мач. Подобни твърдения унижават не само Динамо, но и целия хърватски футбол", се казва в обръщението.