Посланик Нейков: Ще бъда щастлив да посрещна ЦСКА

Публикувано на: 05.12.2008 08:36

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Министерство на външните работи
Посланик Володя Нейков
Република Южана Африка или Кипър са възможните дестинации за лагер на ЦСКА в края на януари. В Борисовата градина има покана за турнир в Порт Елизабет, на който ще бъде открит и стадион за световното първенство през 2010 година. Периодът е от 17 до 31 януари.

Потърсихме по телефона посланика на Република България в столицата Претория негово превъзходителство Володя Нейков за неговите очаквания и коментар на условията.

"Ще бъда извънредно щастлив, ако моят любим отбор вземе решение и потвърди участие на турнира в Република Южна Африка", каза за Проспорт.бг посланикът. "Всички ще помагаме и ще окажем пълно съдействие, ако ЦСКА пристигне. Времето ще бъде чудесно, като пролетта в България (б.а. - по това време в Южното полукълбо е лято). Хората тук са много ентусиазирани, заради световното първенство и правят всичко да покажат страната с най-добрите и черти пред света. Ще бъде много добре ЦСКА да пристигне и да огледа обстановката. Нали все пак имаме намерение да се класираме за световното!? Нали не бъркам? Все пак, независимо дали ЦСКА ще потвърди участие, на мен ми предстои среща с организаторите, на които ще предоставя пълна информация за "червените". Знаете, че аз съм горд почитател на отбора и винаги съм ходил на стадиона с клубното шалче  на врата. Мисля, че има какво да разкажа на господата от Организационния комитет. Много се надявам ръководството на клуба да приеме участието, без да се бъркам в неговата работа. Използвам случая да поздравя всички сънародници  с настъпващите коледни и новогодишни празници. А на привържениците на ЦСКА да обичат много отбора си и да го подкрепят каквото и да се случва. Толкова пъти сме били горди, че сме част от него и успехите му", завърши посланик Нейков.

Спортно-техническият щаб на "червените" се дърпа от варианта Република Южна Африка, след отказа за участие в шампионата на ОНД. Основният мотив е малкото време за базова подготовка, тъй като отборът стартира на 7 януари. В допълнение има смущение от сравнително дългия преход.

Димитър Пенев и хората около него били склонни по същото време да бъдат на лагер в Кипър, където да се довърши базовата подготовка и да се направят контроли при изпитаните обстоятелства и обслужващи екипи в Агиа Напа.