Фондация "Проспорт" обявява конкурс за медиите

Публикувано на: 05.12.2008 17:24

Автор: Гаро Тахмисян

©colliervillepolice.org
Логото на "Спешъл Олимпикс"
По случай Международния ден на доброволеца, Фондация "Проспорт" обяви днес учредяването на две награди - за доброволец в спорта на 2008 г. и за медия с най-голям принос за отразяване на социалната същност на спорта.

Всяка спортна федерация може да изпраща своите предложения с мотиви до 31 март на e-mail - cv@prosport-bg.net, (за доброволец в спорта) и на e-mail - media@prosport-bg.net, (за медия на годината).

Жури ще определи носителите на наградите, които ще бъдат обявени на 17 май, Деня на спорта в България. Спечелилите ще бъдат изпратени на Световните Спешъл Олимпикс Игри в Атина през 2011 г. на разноски на фондацията.

Фондация "Проспорт" работи с всички спортни организации в страната. През тази година само "Спешъл Олимпикс" в България, организацията за спортисти с интелектуални затруднения, е партнирала с 368 доброволци от 56 селища, които са се трудили 7155 часа.

Признание за дейността на "Спешъл Олимпикс" е получената акредитация от европейската доброволческа служба, което дава право на организацията да участва в програмите на Европейския съюз за обмен на доброволци.

Членът на Управителния съвет на фондацията Пламен Кръстев съобщи, че започва дискусия за изработване на национална стратегия за доброволчеството в спорта.