Феновете от Лаута бесни на кмета заради Ботев

Публикувано на: 20.12.2011 11:04

Автор: Проспорт.бг

©news24.bg
Фенклубът на Локомотив Пловдив разпространи декларация, адресирана до кмета Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров. Те са бесни, че двамата, както и други велможи от втората община в България, снощи отидоха да коледното празненство на Ботев.

В същото време Тотев и Димитров отклонили поканата от Локо за тържеството преди броени дни.

Ето и пълният текст на "кървавото писмо":

Здравейте, г-н Кмете!
Здравейте, г-н Областен управител!

Поводът за това предколедно писмо до Вас е една наша покана да присъствате на нашия най-светъл празник - Черно-бялата Коледа. Обръщаме се така към Вас, въпреки че преди местните и президентски избори си говорихме на "ти", защото заедно искахме да махнем един порочен модел за управление на Пловдив. Очевидно за тези два месеца нещата са се променили доста. Не бихме искали да стане истина старата приказка, че най-много се лъже преди избори и след лов.

Бързаме да ви извадим от заблуждението, че сте ни отстреляли в предизборния лов и вече сме безгласни букви. Който се е излъгал в това, жестоко е съжалявал. Ако не вярвате, питайте един президент, който 10 години го беше страх да каже клубните си пристрастия, заради нелепия опит да спаси от изпадане своя отбор за сметка на Пловдивския любимец. След това стана политически труп. Същата съдба сполетява и един бивш кмет.

Ние, локомотивците сме горди хора и никога няма да паднем до нивото на едни други и да търсим милост от властта. Поканихме ви в неделя на нашето тържество, за да станете част от една идея да възродим Лаута и да го направим едно от хубавите места за спортуване, отмора и развлечения на пловдивчани. Поканихме ви съвсем безкористно и без да искаме нещо от вас. Любезно отклонихте поканите ни с обяснението, че така ще обидите другия професионален клуб.

С голямо учудване и неприятно усещане видяхме, че Вие двамата, които в предизборния период често идвахте на нашия стадион, решихте да станете част от тържеството на другия отбор. Един вид станахте украшение на първата визита на собственика му при него.

Няма нищо лошо човек, макар и политик да има клубни пристрастия. Недопустимо е обаче един кмет и един областен управител да ги изразят по този начин спрямо един отбор за сметка на друг, при който са търсили подкрепа, за да стигнат до постовете си. Ако пък понеделнишката Ви визита в Новотела се дължи на някаква нова партийна повеля, по-добре бъдете честни и я споделете още сега. Така ще е по-почтено и по-мъжки. В годините на своето съществуване Локомотив винаги е бил над всяка власт и никоя власт не е успяла да победи черно-бялата идея въпреки многото опити. В последните дни забелязваме нови опити за фаворизиране на едни спрямо нас.

Ние локомотивците сме възпитани хора и уважаваме законно избраната власт и правото на различност. Ние обаче винаги сме били непримирими, когато някой управник се опита да ни унижи и да ни стъпче. Всеки, който е тръгнал срещу нас винаги е получавал своето. Хубавото на живота, а и на политиката като част от него е, че винаги има утре... Пък и Господ вижда всичко!

Най-искрено Ви пожелаваме Весела Коледа и Щастлива Нова година!

Клуб на привържениците на Локомотив Пловдив
Lauta Army