Почина доайенът на спортната журналистика във Велико Търново

Публикувано на: 22.12.2011 14:51

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
На 21 декември внезапно почина Александър Тошев. Отиде си от този свят доайенът на спортната журналистика във Велико Търново. В продължение на десетилетия  Тошев бе спортен редактор на в. „Борба” и кореспондент на в. „Народен спорт”, името му стои не под стотици, а вероятно под хиляди материали, посветени на любимия ФК „Етър”, както и на успехите на великотърновските спортисти. До последния си ден, макар и отдавна в пенсионна възраст, той продължаваше да пише за в. „Борба” и бе близо до спортния живот в региона, информира "Велико Търново спорт".

Александър Тошев имаше щастието да пише по времето на славните години на „Етър” – да отразява в медиите шампионския триумф на „виолетовите”, да бъде част от „златния” отбор от 1991 г., а в следващите години до самия край на пребиваването на „Етър” в професионалния футбол – да бъде и пресаташе на клуба. Бе автор и на паметната книжка „Шампионите”.

Изпита и радостта да бъде на „Парк де Пренс” с националния отбор на 17 ноември 1993 г. Нещо повече – оказа се единственият от цялата българска делегация в Париж, който прогнозира победа за българите и то точно с 2:1. И спечели импровизираните залагания сред българските журналисти за резултата от мача, а „заработените” трийсетина лева така и не похарчи, пазеше ги като скъп сувенир от една незабравима вечер.

Погребението на Александър Тошев ще бъде в петък в Гробищния парк на Велико Търново.