Емил Велев: Сливен е корав отбор, дано победим

Публикувано на: 06.12.2008 15:31

Автор: Костадин Савов

©Интернет
Старши треньорът на Левски Емил Велев днес даде кратка пресконференция преди утрешния двубой от осминафиналите на турнира за купата на България срещу Сливен.

"Както видяхте и в срещата за първенство, Сливен е корав отбор с добри футболисти. Играят максимално концентрирани, жадни са за изява, все пак са млад тим. Това е мач за купата и двубоите винаги са оспорвани и трудни. Независимо че срещата е на наш терен, очаквам трудности, но се надявам на успех. Никой не иска да загуби, в един мач се решават нещата, всичко става. Не съм забелязал спад в тима на Сливен след 10-ия кръг. Според мен те си взеха точките в първенството и през пролетта ще бъдат спокойни. Утре Сливен няма какво да губят, идват да играят футбол и предполагам, че ще искат да ни победят. Но аз вярвам на моите футболисти и се надявам на успех."

"Надявам се играчите ми да не са във ваканционно настроение. Цяла седмица си говорим, че мачът е много важен. Една победа ни праща в следващия кръг и мисля, че футболистите го разбират, те са професионалисти и видяхте, че в тренировката участваха максимално концентрирани", каза още Велев.

"Разбира се че мислим за селекцията. Коментирали сме 2-3 поста. Мисля, че ще има пари за селекция. Говорено е със собственика, той каза, че няма проблеми и каквото е нужно, ще се вземе. Винаги съм казвал, че ако има добра оферта за наш футболист, можем да се разделим с него. Бъдещето на вратаря Киш ще стане ясно до две седмици", завърши Емил Велев.

Специалистът определи група от 19 футболисти, на които ще разчита в неделя. Срещата е осминафинал в турнира за купата на България и ще се играе на стадион Георги Аспарухов" от 14,30 ч.

Групата на Левски:
Георги Петков, Цветан Димитров, Живко Миланов, Виктор Генев, Веселин Минев, Юсеф Рабех, Лусио Вагнер, Владимир Гаджев, Рашид Тиберканин, Георги Сърмов, Дарко Тасевски, Мирослав Иванов, Зе Соареш, Лъчезар Балтанов, Жоазиньо, Николай Димитров, Георги Христов, Жеан Карлос, Георги Иванов.