Варненски зет почна проби с Черно море

Публикувано на: 14.01.2012 20:56

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Ортега с екипа на Хартс.
Нови двама играчи  се включиха днес в зимната подготовка на  Черно море. Те са  Дениран Ортега и юношата на Левски Живко Атанасов.

25-годишният нигерийски нападател е  играл у нас за отборите на Спартак Вн, Славия и Левски , както и за арменския Банантс Ереван. Той е варненски зет и има дете. Нападателят бе и на проби в шотландския Хартс, но новите рестрикции за българи и румънци съвсем усложниха нещата.

20-годишният централен защитник Атанасов освен в дублиращия тим на сините е играл под наем и в Чавдар Бяла Слатина и е бил капитан на юношеския нац. отбор в своята възрастова група. Той е син на световната и олимпийска рекордьорка, хърделистката Йорданка Донкова.

Наставникът на моряците Стефан Генов заяви пред клубния сайт, че в понеделник те ще преминат задължителните медицински изследвания и ще изкарат 2-седмичен пробен период, като ще вземат участие и в първите 3 контроли на варненци.

В днешната кратка 2-странна игра на игрището на Гранд-хотел "Варна" активно участие взеха и венецуелецът Марлон Фернандес , бразилеца Адисон, завърналият се Георги Божилов , братът на Илко Пиргов – Димитър и юношите на клуба Слави Сталев , Георги Радев,Виктор Митев, Николай Кирчев и Георги Китанов.