Павлов: В ЦСКА ще летят като снаряди

Публикувано на: 16.01.2012 07:58

Автор: Проспорт.бг

©republika.bg
Георги Павлов
Новият член на треньорския екип на ЦСКА Георги Павлов се превърна в дясната ръка на старши-треньора Димитър Пенев по отношение на връзката с новия кондиционен треньор в „червения" клуб Роко Перота.

Павлов, който е организатор на най-големия международен лекоатлетически турнир в България - „Павел Павлов", обясни какви са настроенията в клуба на старта на зимната подготовка, както и какви са отговорностите му на новата длъжност.

Мениджърът отговаряше за подготовката на футболистите в началото на лагера в Гърция. Той е уверен, че подготовката ще даде отлични резултати и футболистите ще „започнат да летят като снаряди по терена". Това заяви Павлов пред Крум Савов в предаването "Спортът по Канал 3".

„С Иво Иванов сме много близки приятели и много държа на него. Помолен съм от г-н (Димитър) Борисов, който също е мой приятел и мой шеф и старши-треньорът Димитър Пенев, да помогна за физическата подготовка в началото и да превеждам на италианците, които ще се занимават с кондицията. Основно всичко минава през старши-треньора Димитър Пенев".

„Всичко, което ще правя с ЦСКА и това, е да помагам и превеждам. Върши се много добра работа в клуба. Ще помагам доколкото мога. Моето амплоа обаче все пак е леката атлетика. Говорим на италиански и испански".

„Виждам отбора в много добро състояние. Много добра обстановка, всичко е прекрасно. Нищо общо с врящия казан, който ми описваха. Момчетата са добре, възпитани, интелигентни, хранят се добре. Мерим килограми, коментираме с треньора, той е доволен".

Вчера стана ясно, че не всичко в ЦСКА върви по мед и масло. Бе съобщено за конфликт между Жуниор Мораеш и Пламен Крачунов. Павлов обаче не е ставал свидетел на подобно неразбирателство.

„Мораеш го знам това момче, защото си говоря с него на испански. Другите не ги познавам. Битки, глупости, и такива работи не съм виждал. Треньорите са супер впечатлени от историята на ЦСКА, цяла нощ са гледали име по име целия отбор. Само с Димитър Пенев се занимаваха два часа да му четат успехите. Впечатлени са от това с какъв голям антураж и екип разполага отбора. Досущ като отбор от европейско ниво. Надявам се да са доволни и от договорите, които са сключили. Старши-треньорът също е доволен от тях".

Павлов признава, че не е компетентен по темата за очаквани трансфери в клуба.

„За атлети да ме питат, мога да докарам много. От футболисти обаче не разбирам. Ако имат нужда от мен занапред, ще остана. Това е любимият ми клуб, а и с приятели като Димитър Борисов и Иво Иванов не може да кажеш не".

„За допинга мога да говоря много покрай Венелина Венева и Ваня Стамболова. Имам много опит с явявания пред международни съдилища. Не съм запознат в детайли със случая на ЦСКА, но със сигурност не е добре за един клуб от такава величина да е замесен в такива работи. Дано имат късмет момчетата да се оправят и да бъдат по-снизходителни към тях. Ще е жалко да приключат кариерите си по подобен начин, особено, когато не носят вина за случилото се", казва още врачанинът, цитиран от livesport.bg