Дарение от Чикаго за новия старт на школата на ЦСКА

Публикувано на: 16.01.2012 12:32

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Капитанът на младшата на ЦСКА с двама от фенклуба, които специално дойдоха в България за дарението
По-рано днес бе направено дарението от фенклуба на ЦСКА в Чикаго за детско-юношеската школа на клуба. Двама представители на "червеното" съсловие в града на Ал Капоне дариха пълен екип и топки на набор'96 (юноши младша възраст) на церемония в музея на ЦСКА на ст. "Българска армия".

Както вече ви информирахме още в края на миналата година фенклубът, чийто председатели са Цветан Йончев и Димитър Попов-Попето, събра повече от 2000 долара, за да подпомогне талантите на ЦСКА. Изборът падна върху родените през 1996 г. момчета, защото през 2011-а те станаха републикански шампиони.

Екипът включва калци, гащета, фланелки, анцузи, вратарски ръкавици... На гърба на всяка тениска е написано името на съотвентия играч. И на анцузите, и на фланелките грее емблемата на "Чикаго редс". Тя е щампована и на топките на фирмата "Адмирал".

Даването на дарението съвпадна с представянето на новия шеф на ДЮШ на ЦСКА Спас Джевизов и неговия треньорски екип. От старите наставници остават Емил Димитров, Альоша Димитров (те ще водят отборите в двете елитни юношески групи, съответно до 19 и 17 г.), Борис Гаганелов и Галин Иванов. На работа в клуба се завръщат Христо Марашлиев, Антон Димитров, Димитър Димитров-Трактора и вратарският спец Веселин Яневски.

Трактора, дългогодишен треньор в ЦСКА, извадил футболисти като Иван Иванов и Александър Тонев, поема наградения набор'96.

На награждаването присъства и изпълнителният директор Венцислав Живков, който обеща, че в момента на подписването на договора за концесия, на Армията стартира работа по изграждане на изкуствени терени за школата.