ЦСКА се отказа от Удинезе, иска Мистър '69

Публикувано на: 03.02.2012 20:21

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Рикардо Лаборде
ЦСКА спира преговорите с Удинезе за нови попълнения. Търпението на ръководството на “червените” за играчи от Италия се изчерпа окончателно, след като повече от месец никой от Удине не дойде. Последният момент да бъде взет футболист от Удинезе беше в петък в полунощ. ЦСКА очакваше най-вече нападателя Стив Белек, френския ляв бек Жан-Ален Фаншон и шведския централен бранител Йоел Екстранд.

Удинезе не каза до края на трансферния период с кои играчи ще атакува титлата в Италия и кои могат да бъдат преотстъпени.

А ЦСКА продължи да е в процес на изчакване, което изнерви “червените” шефове. Времето за обиграване на състава за пролетния полусезон върви към приключване. И тъй като до петък вечер от Удине нямаше отговор, селекцията на ЦСКА тръгна към план “Б”. Най-ценният играч в него е колумбийският нападател Рикардо Лаборде, който е титуляр в кипърския Анортозис.

ЦСКА се предовери на контактите с третия в Италия, очаквайки много футболисти. И по този начин забави останалата селекция. Отделно уругвайската “перла” Карлос Диого се насочи към бразилския Палмейрас.

ЦСКА уреди мач срещу румънския гранд Рапид (Букурещ) на 11 февруари. Така единствената дата в плановете на “червените”, за която няма двубой, е два дни по-късно. За нея ще се търси силен съперник, съобщава Боян бойчев, пратеник на вестник "Труд" в Турция.

Проверка на Проспорт.бг показва отлична визитка на дребничкия Лаборде, който е висок 172 см, със състезателно тегло 64 кг. Той играе еднакво добре и по двата фланга. През този шампионат е играл в 12 мача титуляр и един резерва за Анортозис. Вкарал е и три попадения. Головете му спокойно могат да бъдат пуснати за Книгата на Гинес. На 19 ноември той вкарва на Анагениси Дериня в 69-ата минута. На 7 януари бележи на Неа Саламина отново в 69-ата минута, а само преди два дни, на 1 февруари, вкарва за купата на АПОП пак в... 69-ата минута.

Роденият на 16 февруари 1988 година в Картахена играч няма записани мачове за националния отбор на Колумбия.