Лаборде идва под наем, Рипе отказа, Мушат на проби в Либия

Публикувано на: 15.02.2012 09:13

Автор: Проспорт.бг

©cska.bg
Колумбийският нападател на Анортозис Рикардо Лаборде почти уреди трансфера си в ЦСКА. Информацията потвърдиха източници от „Българска армия" и от Кипър.

Трябва да се уточни обаче, че заместникът на Мишел Платини ще дойде под наем до края на сезона, като през лятото ще има нови преговори между двете страни за евентуалния му трансфер. Причината е ясна и това е клаузата за откупване на Лаборде, която възлиза на 2 млн. евро. Всъщност от ЦСКА са били готови да купят нападателя, но са предложили едва 1 млн. евро, което е накарало ръководството на Анортозис да откаже варианта с продажба.

Левият бек на Евиан Тонон Гаяр Гийом Рипе е отказал предложението на ЦСКА. Защитникът е отхвърлил офертата и е предпочел да продължи кариерата си в Евиан, въпреки че там статутът му на титуляр не е сигурен.

ЦСКА при всички положения ще привлече още един бранител освен мароканеца Хадад, който ще подпише с клуба днес или утре. "ЦСКА опита да изкуши бранителя с шампионска титла и Шампионска лига плюс минимално увеличение на възнаграждението му. Той мисли 4-5 дни и отказа", заяви пред "Тема Спорт" един от посредниците по неосъществената сделка.

Веднага след отказа на Рипе стана ясно, че ЦСКА ще тества по време на двата мача в Либия срещу Ал Насьр и Ал Ахли румънския бек Николае Мушат. Той е собственост на Динамо (Букурещ), но играе няколко години под наем в други румънски тимове. Подвизавал се е и за дублиращата формация на румънския гранд. През 2009/10 година прави доста добър сезон в Университатя Клуж, за който изиграва 24 мача.

Мушат е на 25 години, може да играе както като ляв краен бранител така и като външен халф. Очаква се Николае да пристигне най-късно до четвъртък в София.

Играчът има само няколко мача за първия тим на Динамо в румънския елит.