Юристите на ЦСКА не могат да спрат, сега пак удариха лошо

Публикувано на: 17.02.2012 14:11

Автор: Проспорт.бг

©БГНЕС
Радостин Василев
Черноморец" единствено ще покрие разходите си за ксерокопиране на договори, но няма да получи и стотинка от ЦСКА за Мишел Платини, пише "24 часа".

"Точка 20 от трансферния правилник на ФИФА, който е изкопиран едно към едно като номер 18 в нашия, постановява, че предният клуб по никакъв начин не може да влияе на цената на последващ трансфер и ако такава точка фигурира, то тя е невалидна и не носи правни последствия", обясни юристът на "червените" Радостин Василев.

„Много ми е интересно защо всички се жалват на БФС от нас, а не искат да се видим в съда. Там е мястото на такива спорове. Но ако се съди по действията на футболната централа през последните седмици, вероятно очакват отново да им бъде по-могнато от т.нар. капацитети там. Уважавам колежката Керка, но нека първо прочете какво пише в правилниците. Г-н Пламен Киряков също е юрист и не вярвам да не се е запознал с тях, след като е изпълнителен директор на толкова уважаван клуб", обясни Василев.

"Черноморец" претендира за още един милион за Платини, защото имало клауза в договора му за продажба на ЦСКА. Вероятно заради подобни спорове ФИФА е взела решение за включването на тази точка в правилника си. ЦСКА обмисля и да заведе дело за нарушаване на търговска тайна, защото договорите за покупко-продажба са защитени, а не трябва да се размятат по медиите. "Единственото място, където става това, е в съдебната зала", допълни другият юрист на клуба Кирил Калинков.

По същата схема Анисе заведе жалба срещу Черноморец, след като от бургаския клуб показаха личните му данни пред всички.