Поискаха звезди в Алеята на славата за юристите на ЦСКА

Публикувано на: 17.02.2012 16:32

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг

Феновете на ЦСКА поискаха в световната социална мрежа "Фейсбук" да бъдат изработени и открити звезди в Алеята на славата на стадион "Българска армия" на адвокатите на "армейците".

Предложението бе внесено от софиянеца Димитър Николов, член "Фенове единствено и само на ЦСКА СОФИЯ !!!". Тази група бе основана преди двадесетина дни от Галин Кунев, един от учредителите и двигателите на фенклуба "Чикаго Редс" в Чикаго.

Повод за емоционалната, но не и нелогична реакция, бяха поредните действия на младите юристи в ЦСКА. В последните две години те спасиха милиони на клуба, парираха десетки атаки, спечелиха почти всичко, което може да се спечели в съда.  Включително и на пръв поглед безнадеждни казуси. Като "Случая Паунич" например. Отиващата си седмица пък бе лектория на тема "Що е то спортно право и има ли почва в българския футбол?". Главни лектори - Радостин Василев, Кирил Калинков и Борис Колев.

Кои всъщност са героите на червените фенове? Къде и как са учили? Проспорт представя с по няколко думи тримата представители на младата и извънредно умна вълна български юристи, които отдавна играет в Шампионската лига без елиминации..

Радостин Василев - юрисконсулт и секретар на УС и НС на ЦСКА. Завършил е с отличие специалност "Право" в Софийския университет "Св.Климент Охридски";

Кирил Калинков
- юрисконсулт на ЦСКА. Отличник и гордост на Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград. Специалност "Право".

Борис Колев - нещатен юрисконсулт. Магистър по международно бизнес право на Централно-европейския университет в Будапеща. Специализирал е международно спортно право в Центъра по международно спортно право в института "Ассер" в Хага (Холандия). Съавтор и автор на глава България в "библията" - "PLAYER'S AGENTS WORLD WIDE - LEGAL ASPECTS", издание на института "Ассер". В около 900 страници са събрани на практика всички аспекти на чисто футболната проблематика и нейните казуси от целия свят.