Весела Лечева преподава в спортно училище

Публикувано на: 10.12.2008 16:39

Автор: Костадин Савов

©Антон Станков
"Не спирайте да следвате мечтите си, дори когато ви се струва, че сте достигнали тавана на възможностите си и сте изгубили оптимизъм". Това пожела председателят на ДАМС Весела Лечева на учениците от Спортно училище "Генерал Владимир Стойчев", на които днес бе гост в часа на класа и ги поздрави, че за избрали спорта за своя житейска реализация.

Повод за срещата бе организираният от Държавната агенция за младежта и спорта конкурс "Коледна картичка със спортен елемент", в който участваха над 70 деца от VII до ХI клас.

Петчленна комисия определи на първо място проекта на джудиста Тодор Беловски от 10 "А" клас, а негови подгласници станаха Симеон Александров (бокс 8 клас), плувкинята Даяна Замбовска (7 клас) и състезателката по художествена гимнастика Йоана Иванова (8 а клас).

Техните рисунки ще се отпечатат под формата на картички, с които ръководството на агенцията ще поздрави своите партньори за коледните и новогодишни празници. По идея на Весела Лечева от тази година стартира награждаването на десетте най-изявени състезатели от всички спортни училища в страната.