Нападателят на Багата заснет от камера

Публикувано на: 27.02.2012 09:16

Автор: Проспорт.бг

©Бончук Андонов, Спортлайн.бг

Камера на банка може да разкрие кой е наръгал ММА боеца Благой Иванов - Багата. Едно от записващите устройства до бар "Домби" е успяло да заснеме бандата, която нападна него и приятелите му в неделя рано сутринта, твърди "Стандарт".

В събота вечерта компанията на Багата излязла из нощна София, за да отпразнува края на боксовия турнир "Странджата". Благой и останалите момчета обиколили няколко столични заведения, като последно били в "Найт флайт", заедно с други ММА борци. Към 4 часа обаче Благой Иванов, Станой Тодоров и Момчил Кондов решили да приключат забавлението си в "Домби", което сега носи името "Дежа вю".

Там тримата седнали на една от големите маси. Малко преди 5 часа обаче Багата станал и отишъл на чужда маса. Там около 7-8 минути говорил с друга компания от 8 души. Секунди по-късно станало меле. Момчетата от съседната маса нападнали Багата и приятелите му с метални бухалки. В боя един от тях наръгал няколко пъти Благой, като един от ударите бил в подмишницата му, на милиметър от сърцето.

"Багата обаче запази самообладание, тръгна сам по стълбите, излезе на "Графа" и извика такси по телефона. С него тръгна към "Пирогов", докато кръвта течеше навсякъде", разказал един от свидетелите пред полицаите. В момента, в който стъпил в "Пирогов", Багата загубил съзнание. В спешния център той бе вкаран за операция, която продължи повече от 5 часа.

"Засегнат е белият му дроб, а раната е на милиметър от сърцето, загубил е над 2 литра кръв и следващите 48 часа са критични за него", обясниха доктори от "Пирогов".

Другите двама пострадали в мелето - Станой Тодоров и Момчил Кондов, имат само синини. В момента на боя Станой, който също е ММА боец, е бил с лонгета на едната ръка, заради което се защитавал само с другата.

До късно снощи ясна версия за мелето нямаше, тъй като повечето свидетели не успяха да дадат адекватни обяснения заради изпития алкохол. Ясно е обаче, че една от камерите е заснела на съседна сграда как биячите на Багата бягат от заведението. Според данните до момента Багата е говорил с компания, която работи за люлинския бос Дъмпела.

Никой от свидетелите обаче не е разбрал за какво са говорили, тъй като Благой отишъл сам на тяхната маса. "Няма за какво да спорят с него, Багата изкарва пари с бой, но в Щатите и сега трябваше да пътува за там, има едногодишна виза. Участва в много състезания и не се занимава с улични банди и дилъри", коментираха приятелите му.

Според източници на "Стандарт" бащата на Багата е служител в ГДБОП. Той е разбрал от свои колеги за инцидента със сина си.