Професори оглавиха направления в екипа на Стойчо Младенов

Публикувано на: 06.03.2012 20:34

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Професор доктор Бисер Цолов, ръководител на катедра "Мениджмънт на спорта" на Националната спортна академия "Васил Левски", отново е в екипа на Стойчо Младенов - като анализатор. Заедно те извоюваха 31-ата титла на ЦСКА с 16 точки разлика пред втория Левски, който пък след това се сдоби със служебното право да играе в шампионския турнир на Европа и да катастрофира срещу беларуски трактористи.

Професор Цолов е автор на уникална футболна методика за разузнаване на играта.

Приема се, че досега с по-добри възможности от неговата е била само тази на германското футболно разузнаване, което известно време използва български студенти от академията за анализ в полза на Германския футболен съюз.

В екипа влиза още един професор - Веселин Маргаритов. Специалист по кондиционна подготовка. Работил е в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

По традиция в ЦСКА се използват непрекъснато научни кадри на Националната спортна академия. През последните две десетилетия  на "Армията" са работили професор Михаил Бъчваров (бате Мишо), професор Симеон Стоянов, професор Кирил Аладжов, доцент Марин Гъдев и много други.

А някои, като Пламен Марков например, защитиха докторска степен в Националната спортна академия.

Макар отдавна да е разрушен научният и методически център на ЦСКА, то клубът запазва традицията да ползва най-модерните тенденции в науката в развитието на спорта. Дори, когато греши.

Ето някои от работилите в ЦСКА научни работници от НСА: