Посланикът на Русия почита турнир в Монтана

Публикувано на: 07.03.2012 15:40

Автор: Проспорт.бг

©manager.bg
Юрий Исаков
Посланикът на Русия в България ще бъде почетен патрон на Международния турнир по спортни танци – Монтана Open 2012. Негово Превъзходителство Юрий Николаевич Исаков прие поканата на клуб „ОГОСТА данс”, оценявайки състезанието като „важно спортно събитие, което за пореден път ще демонстрира добрите контакти между Русия и България в областта на спорта”.

Седмият Международен турнир по спортни танци за Купата на общините на област Монтана - Монтана Open 2012, ще се проведе на 7 април в областния град. Той се организира от Българската федерация по спортни танци и спортен клуб „ОГОСТА данс“. Включен е в Държавния спортен календар и отговаря на международните стандарти. За участие в турнира са поканени клубове по спортни танци от Беларус, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Литва, Македония, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна, Хърватска.

С тържествен парад на знамената на общините на област Монтана ще започне официалната гала-вечер на международното състезание. Емоционално начало на турнира ще даде „ОГОСТА данс” с латиноамерикански формейшън. Възпитаниците на старши треньора Веселин Ковачев ще представят за първи път пред публика новата си композиция. В шоу програмата ще участват шампионите на Румъния с демонстрация на Стандартен формейшън.