Нелсън: Дуци се постара да провали ЦСКА

Публикувано на: 11.03.2012 08:08

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Бившият нападател на ЦСКА Грегъри Нелсън сензационно разкри причината заради, която напусна отбора. Според холандеца, отстраненият от поста на спортен директор Драголюб Симонович го е заплашил, че ако остане, няма да помирише терен.

"Не исках да си тръгвам от ЦСКА. Моето желание бе да остана в отбора. Дуци бе голямата причина аз да напусна. Той на практика ме принуди да приема офертата на Металург (Донецк). Каза ми, че ако остана, няма да разчита на мен, няма да играя и едва ли не няма да ме брои за жив. Ако бях останал, кариерата ми щеше да тръгне надолу поради причината, че нямаше да разчита на мен. Дуци направи всичко възможно, за да провали отбора.

Щастлив съм, че бе изгонен от ЦСКА. Защото тровеше атмосферата в клуба. Неговото махане от ЦСКА е за доброто на клуба. Преди той да дойде, всичко беше наред, колективът беше добър и бяхме на първо място. След това обаче всичко се промени. Той започна да вкарва излишно  напрежение и интриги в състава", сподели пред "Тема Спорт" съотборникът на Велизар Димитров в Металург.

Холандецът допълни, че се е чувствал като у дома си в България. "София ми харесваше и се чувствах добре там. Можех да остана още дълго в ЦСКА. Имах желание да спечеля още трофеи с отбора. Иначе тук в Донецк е добре. Убедих се, че Велизар Димитров наистина е голям играч. Не изключвам някой ден да се завърна в ЦСКА", завърши Грегъри Нелсън.