Аджъсакатлък: ФИФА разследване за черно тото Монтана-Левски

Публикувано на: 11.03.2012 19:39

Автор: Проспорт.бг

©www.123rf.com
"Има съмнително много залози за над 2.5 гола в този мач", обяви сътрудникът на ФИФА Франческо Бранка

Световната футболна централа ФИФА ще започне официално разследване на съмнителния успех на Левски в Монтана. Адвокат Франческо Баранка, който е сътрудник на ФИФА срещу ТОТО-Мафията говори пред Канал 3 и потвърди, че има нереално много залози, че в мача на "Огоста" ще има над 2.5 гола.

"Тук винаги става въпрос за цифри, за пари. Ние когато следим залозите на живо, онлайн, всички мачове се следят от няколко системи за наблюдение. 20 минути преди края започнаха доста сериозни залагания за над 2.5 гола в мача", започна юристът.

"Когато графиките започнат да отчитат за масово залагане ние съсредоточаваме вниманието си към конкректния двубой. Към този момент нямам право да ви кажа колко пари са заложени, тъй като това още и не се знае със сигурност. Това е нещо, което ще кажем там където трябва. Ще информираме ФИФА за този мач, защото сме задължени да го направим - винаги когато имаме съмнения. Ще пратим доклад. Не мога да кажа дали двубоя е уговорен, но още преди срещата имаше много залози, а по време на самия мач още повече", обясни специалистът в областта на съмнителните мачове.

"В Литва и Италия също имаше съмнителни мачове днес", добави той, цитиран и от donbalon.eu.
Етикети: пари, мръсни, черни