Михаил Иванов продължава седми мач без загуба в Италия

Публикувано на: 19.03.2012 10:37

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Михаил Иванов
Продължаваме да порследяваме докога българският вратар Михаил Иванов ще продължи без загуба с Пиаченца. Роденият през 1989 година софиянец вече седми пореден мач, откакто е преотстъпен от Сиена не е бил побеждаван, което на практика извади от опасната зона тима на треньора Монако.

При гостуването на Карарезе, мачът започна много лошо за българина и Пиаченца, след като още в 4-ата минута получи гол с удар от линията на наказателното поле. Все пак госитите се върнаха в мача още в 22-ата минута, но съдията отсъди спорна дузпа за Карарезе почти веднага - в 26-ата. Мишо нямаше никакъв шанс да спаси и резултатът стана 2:1.

Лошотиите продължиха и през втората част. Тогава съотборник на българина бе изгонен с червен картон и Пиаченца заигра с 10 човека още от 54-ата минута. Точно тогава дойдоха и силните минути на Иванов, който спаси всички удари на съперника и задължа Пиаченца в Мача. Това даде кураж на всички и в крайна сметка гостите стигнаха до 2:2.

"В интерес на истината при първия гол може би имаше опция да се намеся малко по-добре", каза Иванов след мача. "Мисля все пак, че през второто полувреме бях изключително точен в изявите си и съм доволен, че от пристигането ми в Пиаченца все още не съм губил мач, а четири от седем не съм допускал гол."