Кайзерслаутерн чака Балъков за договор

Публикувано на: 21.03.2012 10:53

Автор: Проспорт.бг

©hajduk.hr
Красимир Балъков е гласен за треньор на Кайзерслаутерн! С игра на думи в. "Билд" съобщава, че наставникът Марко Курц е бил отстранен с кратък процес. Или иначе казано - "червените дяволи" са без треньор от вторник.

"Най-тежкото ми решение, откакто съм в клуба. За да използваме обаче всяка една възможност да запазим елитния си статут, трябваше да тръгнем по този път", обясни босът на клуба Щефан Кунц. Вчера по обяд той е информирал Курц, който е на поста от 2009-а, че е уволнен.

Балъков е очакван в четвъртък за преговори. Причината - тази вечер има мач с Хайдук (Сплит). В договора му е посочена сума, срещу която може да напусне. Изглежда Кайзерслаутерн възнамерява да я плати. Контрактът на българина с хърватския клуб е до 2013 г.

Именно до тогава ще бъде споразумението на Балъков и с "лаутерите", ако се стигне до такова. Ще има възможност за продължаването му с още един сезон. Това ще бъде първото назначение на Балъков начело на професионален отбор въобще в Германия. Кариерата си той започна като помощник на Феликс Магат в Щутгарт. С екипа на "швабите" записва най-силните си години като футболист, за който клуб играе и за последно.

Целта пред него е повече от ясна - в осемте мача до края на сезона да спаси отбора от изпадане. Тази тежка задача, щеше да има и в Берлин. Преди около месец Балъков беше гласен за наставник на Херта. В крайна сметка от клуба се спряха на опитния Ото Рехагел.

В Кайзерслаутерн играе и българският нападател Илиян Мицански. Заради неясни конкретни причини обаче Мицански беше силно пренебрегван от Марко Курц. А още в първите мачове в подготовката през 2010 даде категорична заявка за място в тима.

Не на това мнение беше Курц, който се опитваше по всякакъв начин да пречи на нашето момче. Това наложи най-после да премине в друг отбор, макар и под наем до края на сезона. От януари е във ФСФ Франкфурт във Втора Бундеслига. Отбеляза два гола за победа в дебюта си, а на сметката си има пет попадения в 7 мача.

Може пък Красимир Балъков да се окаже повратният момент в кариерата и на двамата. И отново да имаме българин по терените на Бундеслига, както и треньор в един от големите шампионати на Европа.