Кайзерслаутерн представи Балъков

Публикувано на: 22.03.2012 16:35

Автор: Проспорт.бг

©fck.de

Красимир Балъков официално е новият треньор на Кайзерслаутерн. Клубът представи днес на поста българина, който до вчера беше начело на хърватския Хайдук (Сплит).

Както и по-рано беше съобщено, договорът му е до следващото лято. А целта пред него е да запази елитния статут на "червените дяволи". В екипа му като асистент ще работи Илия Груев. Йончо Арсов също пристигна в Германия с него, но няма информация за бъдещето му.

"Приех предложението на Кайзерслаутерн, защото вярвам, че ние можем да се справим с трудната ситуация. Често съм играл тук като футболист и отлично познавам атмосферата и страхотните фенове.

"Червените дяволи" е много познато име в Европа и мога да си представя, че ще го заслужим и ние с много труд. Работата ни ще бъде задълбочена и стриктна, за да може отборът отново да бъде отново важна част от Бундеслигата", коментира Балъков.

Днес в 17.30 часа българско време Бала ще проведе първа тренировка с отбора. В събота пък е първият му тест - дербито с Фрайбург, който също се бори за оцеляване.