Краси Балъков: Не съм пожарникар и затова избрах Кайзерслаутерн

Публикувано на: 29.03.2012 08:44

Автор: Проспорт.бг

©fck.de
Тази година Красимир Балъков може да остане без тържество за рождения си ден. Днес бившият национал навършва 46 г. В интервю за германския "Райнпфалц" специалистът обяви, че ще отпразнува повода само ако спаси Кайзерслаутерн от изпадане.

Треньорът на "червените дяволи" разкри също защо е избрал тима от хълм Бетценберг пред Херта.

"Знаехме, че берлинчани си търсят пожарникар. Аз не съм такъв! С това можеш да се справиш само, ако си попадал в подобни ситуации и си стигал до успех. Избрах Кайзерслаутерн, защото ръководството беше отлично информирано за моите методи на работа", обясни Краси.

Бившият плеймейкър каза също, че покойният сър Боби Робсън го вдъхновил да стане треньор още от времето, когато водил Спортинг през 1992 г.

"Той беше страхотен човек и истински джентълмен, когото никога няма да забравя. Много ме впечатли начинът, по който се отнасяше с футболистите", призна Балъков.

Роденият във Велико Търново специалист сподели и очакванията си за предстоящото домакинство срещу Хамбургер.

"Винаги съм обичал атмосферата на този стадион. В първия си мач у дома не искам да чувам освирквания. Хората жадуват да видят как отборът им се бори. Искам да видя агресивна и смела игра в предни линии", добави Бала, цитиран от "Стандарт".