Марио Кирев от Славия вече е в Ювентус, румънец го конкурира

Публикувано на: 16.12.2008 08:56

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Марио Кирев
Славия е на път да осъществи грандиозен трансфер. Този път не става дума за сделка за Благой Георгиев, Чавдар Янков или Димитър Рангелов, а за родения на 15 август 1989 година вратар Марио Кирев. Младокът от Сепарева баня, който направи фурор с изявите си през есенния полусезон, е поканен да изкара проби в италианския гранд Ювентус. От понеделник той вече тренира със „Старата госпожа".

„Да, Марио замина за Италия, където тренира с Ювентус", потвърди пред „Меридиан Мач" шефът на „белите" Венци Стефанов. Единственият българин, играл в Юве е Валери Божинов. Кирев е висок 192 см и тежи 85 кг. Негов треньор в Славия е големият вратар от недалечното минало на софийския Локомотив и Етър, както и на националния отбор Николай Донев. Марио, въпреки младостта си е и сред номинираните за вратар на годината за 2008-а.

Според италиански източник на Проспорт.бг, пряка конкуренция на Марио е вратар от Румъния. Северните ни съседи са силно предпочитани на Апенините, заради близостта на двата езика и по-лесната адаптация. Все пак, момчетата са извикани на спортно-технически тестове, а не на интервю за работа в пресдирекцията на "Старата госпожа".
В същото време стана ясно, че защитникът Виктор Дениран ще изкара проби в Гройтер Фюрт, а опитният вратар Йордан Господинов в момента е на тестове в Спартак (Налчик).