Младенов набелязал нападател от Египет

Публикувано на: 12.04.2012 11:10

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов иска да вземе на "Армията" от следващия сезон египетския голмайстор Ахмед Абд Ел-Захер. Той играе за ЕНППИ, където Младенов му е бил треньор.

Това съобщава "Тема спорт", позовавайки се на сайта ahram.org.eg и ръководството на египетския клуб. Според информацията във вторник "червените" са изпратили запитване до ЕНППИ за възможността да привлекат Ел-Захер, като Младенов е настоял за това пред шефовете си.

Ахмед Абд Ел-Захер е роден на 15 януари 1985 г. в Гарбия, Египет. Висок е 182 см и играе като нападател. От 2005 година играе в ЕНППИ. През същата година участва на Световното първенство за юноши до 20 години, където играе в трите мача за Египет в груповата фаза.

За националния отбор има два мача и един гол, срещу Австралия в контролна среща на 17 ноември 2010 година. През миналия сезон става голмайстор на египетското първенство под ръководството на Стойчо Младенов. Именно при българския специалист той подобрява значително скромното си преди това представяне и минава за негов любимец. През настоящия сезон Ел-Захер е изиграл 15 мача и е отбелязал 5 гола.